HEALTH COMMUNICATION Symposium Conversational agents in gezondheidscommunicatie

Date/Time
Date(s) - 18/11/2019
12:00 pm - 5:30 pm

Location
#_LOCATIONLINK


Vanwege de toenemende interesse in chatbots, organiseert het Amsterdam Center for Health Communication (ACHC) op maandag 18 november het symposium “Conversational Agents in Gezondheidscommunicatie: waar zijn we nu, en waar gaan we heen?”. Het symposium is vrij toegankelijk en heeft een gevarieerd programma met (inter)nationale sprekers uit wetenschap en praktijk.

Conversational agents, zoals chatbots, nemen een steeds belangrijkere plek in bij het stimuleren van gezond gedrag en gezondheid. Chatbots zijn geautomatiseerde gesprekspartners (systemen die taal en tekst verwerken en genereren), die inmiddels hun toepassing vinden in tal van gebieden in de gezondheidszorg. Zo worden ze niet alleen al gebruikt om afspraken te maken, maar ook om mensen voor te bereiden op een consult met hun zorgverlener – en in sommige gevallen ook al als vervanger van deze zorgverlener – of om  mensen te ondersteunen bij het aannemen of volhouden van een gezonde leefstijl.

In dit symposium zullen de laatste bevindingen rondom het gebruik van chatbots voor gezondheidscommunicatie worden gepresenteerd, zowel vanuit de wetenschap als de praktijk. Het symposium duurt van 12.00 tot 17.30 uur en de toegang is gratis.

Het definitieve programma is hier als PDF te downloaden.

Inschrijven voor dit symposium kan via deze link. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Organizer/contact: dr. Gert-Jan de Bruijn