Vacancy Docent Communicatie en Organisaties @Universiteit van Amsterdam

Heb jij een passie voor lesgeven, ben je geïnteresseerd in de relatie tussen media, organisaties en maatschappelijke issues, en op zoek naar een uitdagende baan in een dynamische omgeving? Vanwege de populariteit van ons onderwijsprogramma is de afdeling Communicatiewetenschap op zoek naar meerdere docenten (D3) Communicatie en Organisaties.

De Corporate Communication Groep is één van de vier programmagroepen binnen de afdeling Communicatiewetenschap van de Universiteit van Amsterdam. De Corporate Communication Groep richt zich op de strategische communicatie van organisaties in het complexe medialandschap van de digitale samenleving en de gevolgen daarvan voor werknemers, andere sociaal-politieke en economische actoren (zoals politici en journalisten), en het algemeen publiek. Belangrijke thema’s binnen het onderwijs van de programmagroep zijn: legitimiteit en zichtbaarheid van publieke en commerciële organisaties, maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO), kunstmatige intelligentie (AI) en andere digitale technologie binnen organisaties, diversiteit, duurzaamheid en mediatisering.

Wat ga je doen?

Je:

  • verzorgt onderwijs binnen de Bachelor en Master Communicatiewetenschap in het Nederlands en Engels met een focus op Communicatie en Organisaties. De masteropleiding wordt alleen in het Engels gegeven. De bacheloropleiding heeft zowel een Nederlandstalige als een Engelstalige afstudeerrichting;
  • begeleidt en beoordeeld bachelorscripties, masterscripties en stages;
  • verzorgt en organiseert onderwijs in het College en/of de Graduate School, waaronder onderwijs over Communicatie en Organisaties en methodenonderwijs.

Wat neem je mee?

Binnen deze functie geeft je primair onderwijs. Dit betekent dat docenten al hun werktijd besteden aan onderwijs en overige onderwijsgerelateerde taken. De docent maakt deel uit van de programmagroep Corporate Communication.

Als ideale kandidaat:

  • ben je gepromoveerd in de Communicatiewetenschap of een aanverwante discipline zoals Organisatiewetenschap, Bestuurskunde, Organisatiepsychologie, Communicatie- en Informatiewetenschappen, Sociale Psychologie, Journalistiek, Managementwetenschappen of Sociologie;
  • heb je onderwijservaring;
  • heb je ervaring met en kennis van kwantitatieve onderzoeksmethoden en statistische analysetechnieken die veel gebruikt worden in de communicatiewetenschap en andere sociale wetenschappen;
  • beschik je over een onderwijsbevoegdheid (BKO) of ben je bereid om deze te behalen;
  • heb je een uitstekende taalbeheersing van het Nederlands, en bij voorkeur ook van het Engels;

Promovendi in de afrondende fase van hun project worden uitdrukkelijk aangemoedigd om te solliciteren.

Deadline: 26 juni, 2023

Meer informatie over deze vacature vind je hier.