Two vacancies in Language & Communication @ Utrecht University

  • Universitair Docent Taal en Communicatie (1,0 fte)

Het departement Talen, Literatuur en Communicatie zoekt een talentvol universitair docent met expertise op het terrein van Taal en Communicatie. Dit vakgebied houdt zich bezig met de beschrijving en verklaring van taalgebruik in verschillende contexten, en met de cognitieve, affectieve en sociale gevolgen daarvan. De maatschappelijke doelstelling is het ontwikkelen van ‘evidence-based’ adviezen voor de optimalisering van communicatie en taalonderwijs. Van onze nieuwe collega verwachten we een brede oriëntatie en inzetbaarheid, met name in de BA-opleiding Communicatie- en Informatiewetenschappen. Daarnaast is inzet in de bachelor Nederlandse Taal & Cultuur mogelijk, alsmede in de masterprogramma’s Communicatie en Organisatie en Neerlandistiek. Ervaring met kwantitatieve onderzoeksmethoden strekt tot aanbeveling, evenals expertise in digitale communicatie, zoals via social media.

Deadline: 26 februari 2023

Meer informatie over deze vacature vind je hier.

 

  • Universitair Docent Taal, Communicatie en Taaltechnologie (1,0 fte)

In toenemende mate wordt communicatie gemedieerd door digitale hulpmiddelen, waarbij de computer zelf steeds meer een communicatiepartner wordt. De wetenschap speelt in deze tijd van razendsnelle veranderingen een noodzakelijke rol van duider en ontwikkelaar van open en inclusieve toepassingen. We zoeken een collega die interdisciplinair denkt en doet, computationele methoden uit de taaltechnologie (natural language processing) kan toepassen op onderzoeksvragen op het gebied van taal en communicatie, en daarover helder kan doceren en communiceren. Daarbij denken we met name aan de toepassing van taaltechnologische inzichten ten behoeve van maatschappelijke vragen van inclusieve communicatie en participatie in de samenleving.

Deadline: 26 februari 2023

Meer informatie over deze vacature vind je hier.