Vacancy: Assistant Professor Communication & Information Science @ VU University (in Dutch)

De Vrije Universiteit Amsterdam zoekt een tenure track universitair docent voor het versterken van de leerstoel Taal en Communicatie. Je doet vernieuwend onderzoek naar de rol van taal in communicatie, met bijzondere aandacht voor (sociale) media, en verzorgt ook onderwijs op dit gebied. Je participeert in een jonge groep enthousiaste onderzoekers en docenten, die zowel internationaal als Nederlandstalig onderwijs verzorgen en ontwikkelen.

In je onderzoek draag je bij aan het vernieuwen van inzichten in de werking van taal in communicatie, met name in (sociale) media, en versterk je het methodologisch potentieel van onze groep. In het onderwijs verzorg je vakken en begeleid je scripties in de internationale bachelorspecialisatie Language and Media, de Nederlandstalige bachelorspecialisatie Media en Journalistiek, de internationale masterspecialisaties Dialogue, Health and Society en Multimodal Communication en de Nederlandstalige masterspecialisatie Schrijven en Vertalen. Het gaat om vakken als Health communication and social media, Gezondheidsjournalistiek, Text and image in news and advertising, Language in social media, Communicatie en cognitie, en Visual rhetoric, evenals het begeleiden van bachelor- en masterscripties, en stages.

Deadline for application: 6 juni 2022.

For more information and how to apply, see: https://werkenbij.vu.nl/ad/universitair-docent-communicatie-en-informatiewetenschappen-tenure-track/qm6l0f