Call for papers: Special Issue Tijdschrift voor Communicatiewetenschap – Etmaal 2022

AnchorTijdschrift voor Communicatiewetenschap
Call for papers: Special Issue Etmaal 2022

A special issue of Tijdschrift voor Communicatiewetenschap will be devoted to the outstanding work that is presented at the 2022 Etmaal conference. If you wish to contribute to the special issue, full papers (written in Dutch) should be directly sent to Tijdschrift voor Communicatiewetenschap (tcw@aup.nl). Deadline for submission is 13 March 2022.

Further Information (in Dutch)
Zoals elk jaar zal het Tijdschrift voor Communicatiewetenschap een themanummer publiceren met toonaangevende artikelen die tijdens het Etmaal 2022 gepresenteerd zijn. Gastredacteuren Tim Raats en Kevin Smets nodigen bezoekers van Etmaal uit om op basis van het door hen gepresenteerde onderzoek een manuscript in te dienen voor het Etmaal themanummer. Auteurs die in aanmerking willen komen om hun manuscript te publiceren in het Etmaal themanummer kunnen hun manuscript indienen door een mail te sturen naar: tcw@aup.nl.

Over het thema
Auteurs worden aangemoedigd om hun bijdrage te koppelen aan het thema van Etmaal, ‘Diversiteit, Democracy & Communicatie’. Met dit thema worden auteurs uitgenodigd om te reflecteren over, en zich te positioneren in, recente debatten rond de rol van communicatie in een diverse samenleving en in democratische processen. Meer informatie over dit thema is te vinden op de Etmaal-website.

Over het tijdschrift
Tijdschrift voor Communicatiewetenschap is een academisch en ISI-ranked tijdschrift en richt zich op het signaleren en registreren van ontwikkelingen binnen de communicatiewetenschap en haar verwante wetenschapsgebieden (journalistiek, de toepassingsgebieden van de communicatiewetenschap, de communicatieve aspecten van informatie- en communicatietechnologie) in Nederland en Vlaanderen. Het tijdschrift biedt daarmee een platform voor degenen die met onderzoek en/of theoretische reflectie een bijdrage willen leveren aan discussie binnen de communicatiewetenschap en ontwikkeling van de communicatiewetenschap.

Type artikelen
Verschillende bijdragen komen in aanmerking voor publicatie in het Etmaal 2022 themanummer, waaronder:

  • onderzoeksartikelen op het gebied van de communicatiewetenschap, journalistiek, informatierecht, voorlichtingskunde, marketingcommunicatie e.d. (maximaal 6000 woorden);
  • oorspronkelijke theoretische bijdragen op het gebied van communicatie en informatie (maximaal 6000 woorden);
  • overzichtsartikelen op basis van een serie studies (bijv. op basis van een proefschrift) op het gebied van de communicatiewetenschap, journalistiek, informatierecht, voorlichtingskunde, marketingcommunicatie e.d. (maximaal 6000 woorden).

Reviewproces
Ieder artikel wordt gereviewd door twee onafhankelijke beoordelaars. Op basis van de reviews wordt door de gastredacteuren een selectie gemaakt voor het themanummer wat eind 2022 gepubliceerd zal worden. Mocht het manuscript positieve reviews ontvangen maar vanwege “ruimtegebrek” niet in het special issue passen dan kan het manuscript gepubliceerd worden in een regulier issue.

Deadline
De deadline voor het indienen van het manuscript is zondag 13 maart 2022.

Voor meer informatie en de auteursrichtlijnen zie de website: https://www.tijdschriftvoorcommunicatiewetenschap.nl